Muziek als middel tot verdieping

Tanpura

Tanpura

Dit instrument is eenvoudig te bespelen. De Tanpura wordt als begeleiding gebruikt bij indiase muziek. Je kunt er heel goed bij zingen en improviseren. Je leert om het goed te stemmen en zo af te stellen dat je de speciale effecten krijgt die als een klanktapijt de basis geeft voor de andere instrumenten of jouw eigen stem.


Indiaas harmonium

Indiaas harmonium
Een eenvoudig orgeltje, waarop je de melodieën leert spelen waarmee je jezelf kunt begeleiden. Met de linkerhand pomp je de lucht in en door het instrument en met de rechterhand bedien je de toetsen. Dit instrument is ook heel geschikt om te gaan spelen als je (nog) geen noten kunt lezen.

Stemvorming en Helend zingen

Stemvorming
Het goed gebruiken van je stem is altijd belangrijk of je nou in een koor/ensemble zingt of thuis in de badkamer. Je kunt altijd werken aan en met je stem. Ook als je denkt dat je niet kunt zingen is het de moeite waard om je eigen klank te ontdekken en te leren hoe je je stem gemakkelijk kunt laten klinken.

Bij Helend zingen wordt je geleerd om jouw stem in te zetten als instrument om eventuele blokkades op te sporen en vervolgens te helen.
Helend zingen is als meditatie. Via de klank kom je tot de verbinding met je eigen hart. Daar vind je de diepe stilte waar de ervaring ligt dat jij in alles en overal aanwezig bent en alles dat bestaat is aanwezig in jou.

Schrijf een reactie: (Klik hier)

123website.nl
Tekens over: 160
OK Verzenden.
Bekijk alle reacties

Nieuwe reacties

19.01 | 20:44
Marjan’s creatie heeft ontvangen 3
Je vindt deze pagina leuk